Winter in Antwerpen

Antwerpen is op zijn best tijdens de wintermaanden. Vind hier de beste activiteiten. Combineer ze met een verblijf in ons hotel Mezonvin, zo logeer je steeds kortbij.

Antwerpen Grote Markt

WINTER

Antwerpen, de thuisbasis van het beste nachtleven van België en vol met historische monumenten en trendy modeboetieks. Je vind er een overvloed aan restaurants en bars, van Noord-Afrikaanse couscousrestaurants en Joodse bagelwinkels tot koele koffiehuizen, Michelin-sterrenrestaurants en de beste chocoladebanketbakkers ter wereld.  Aangevuld met smakelijke streetfood, authentieke bierbars en wijnhuizen.

Vanaf begin december verandert Antwerpen in een magisch winterwonderland. Of het nu gaat om de sfeervolle lichtjes van de beroemde Antwerpse kerstmarkt , de overdekte ijsbaan en het leuke reuzenrad, of de straatkraampjes en gezellige winterbars waar je je kunt opwarmen met een kopje glühwein, de winter in Antwerpen is werkelijk onweerstaanbaar en gaat moeiteloos de concurrentie aan met de traditionele Duitse en Franse kerstmarkten.

KERSTMARKT

De middeleeuwse stad Antwerpen vormt een prachtige achtergrond voor de beroemde kerstmarkt, nu uitgebreid naar verschillende van de belangrijkste historische locaties van de stad en de Scheldekaai. 

De Antwerpse Kerstmarkt staat garant voor een unieke ervaring verfraaid met oude gebouwen, terwijl het hedendaags plezier, traditionele gerechten en zielsverwarmende glühwein biedt.

Antwerpen Kerstmarkt
Koopzondagen december Antwerpen

KOOPZONDAGEN IN DECEMBER

In december blijven alle winkels op zondag open. Een unieke gelegenheid om kerstinkopen te doen in een feeëriek versierde en verlichte stad.

Dit jaar zullen de winkels open zijn op 10, 17, 24 en 31 december. De Meir en Keyserlei inclusief de omliggende verkeersvrije winkelstraatje zijn de klassiekers maar vergeet zeker niet om ook eens langs de Kammenstraat, Hoogstraat, de Wilde Zee en de Kloosterstraat te gaan. Tot helemaal op het Nieuwe Zuid, je zal er vast en zeker veel unieke, trendy shops ontdekken.